Jesenji izlet sa Bebirončetom


Lep I  sunčan jesenji dan Udruženje roditelja Bebironče  je iskoristilo da poseti Lazarevu pećinu I Konjički klub “Cavallo“.

Druženje I boravak u prirodi članovi Udruženja roditelja Bebironče su počeli obilaskom Lazareve pećine koja je uredbom Vlade Srbije zaštićena kao spomenik prirode prve kategorije. Lazareva pećina se nalazi na istočnom obodu južnog Kučaja na izlazu iz Lazarevog kanjona, a većina mališana je prvi put bila u prilici da razgleda unutrašnjost pećine i bogat pećinski nakit, po čemu je Lazareva pećina poznata I u svetu.

Tokom razgledanja, najmlađe posetioce  je zanimalo I da li u pećini ima slepih miševa a  domaćini iz Turističke organizacije opštine Bor su im objasnili da su upravo slepi miševi stalni gosti  i to 24 vrste od 27 koliko ih ima u Evropi.

Pored same pećine postoji pešačka staza koja vodi do Lazarevog kanjona pa su oni najuporniji lep I sunčan oktobarski dan iskoristili da prošetaju do vidikovca odakle se pruža predivan pogled na Lazarev kanjon, a oni najmlađi su zabavu potražili pored Zlotske reke.

Bebirončići I njihovi roditelji posetili su I Konjički klub “Cavallo” Bor, nedaleko od Brestovačke banje, I ostatak dana su proveli u druženju sa konjima I drugim životinjama koje vlasnici kluba uzgajaju na ovom prostoru.

Izlet I posetu Lazarevoj pećini I konjičkom klubu, Udruženje roditelja Bebironče je organizovalo uz pomoć TO opštine Bor, Konjičkog kluba “Cavallo” Bor I preduzeća Bortravel.

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *