Radionica Origami-kreiranje životinja od papira


Ovonedeljno druženje roditelja i dece Udruženja roditelja „Bebironče“, bilo je tematsko, vezano za upoznavanje drevne japanske tradicionalne veštine Origami – kreiranje modela od papira. Mi smo odabrali izradu životinja od papira, koristeći geometrijske oblike pravougaonika i trougla. U ponudi smo stavili deset različitih šema za izradu životinja i deset boja papira različitog kolorita i nijansi.
Započeli smo sa slušanjem tradicionalne japanske muzike, čiji zvuci su pokrili trajanje celog toka radionice, a na početku smo se upoznali sa kratkom istorijom nastanka ove tehnike.
Izrada modela je totalno zaokupila pažnju dece i roditelja, koji su prionuli da zadatak u potpunosti ispune.
Uskoro su se pojavili prvi dečji osmesi sa podignutom ručicom u kojima su bili završeni modeli životinja.
Kako je vreme odmicalo, naša zbirka životinja se sve više uvećavala.
Pojavile su se životinje sa različitih podneblja, od morskih, do životinja koje žive na južnom polu, barskih, šumskih, ptice i kućne ljubimce. Boje su bile iz realnog života a i mašta je učinila svoje, tako da je završni rezultat bio pravi praznik za oči.
Ostatak šema i papira podeljen je učesnicima radionice da bi i u kućnim uslovima uživali i popunili kvalitetno vreme, koje zbog promene godišnjeg doba i povećane hladnoće, ponekad ne dozvoljavaju izlazak napolje.
Zadovoljstvo zbog ovonedeljnog druženja i otkrivanja ove likovne tehnike, kao i radost stvaranja je dominiralo kod svih učesnika radionice.

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *