Tribina:Kako da ne upropastite rođeno dete


U sali Narodne biblioteke u Boru 19.marta održana je tribina pod nazivom „Kako da ne upropastite rođeno dete“ . Tribina je   organizovana u saradnji Udruženja roditelja „Bebironče“ i RECBT Centra iz Bora. Predavač  je  Marija Fuštar dipl.psiholog i sertifikovani psihoterapeut.

Kako pronaći pravu meru, podržati i dobro usmeriti dete a ne sputati ga i ne „ugušiti“  brigom. Predavač je tribinu na kojoj se tragalo za odgovorom kako pomoći detetu da odraste u zrelu zdravu osobu, započela razotkrivanjem  opšteprihvaćenih pogrešnih uverenja koja  ometaju roditelje. Zatim su  prisutni upoznati sa principima mentalnog zdravlja kako bi saznali  šta u stvari  znači zdrava i zrela osoba.

Adekvatnom brigom o emocionalnim potrebama deteta (toplina, sigurnost, usmeravanje,  autonomija i spontanost )  roditelji uče dete da ima zdrav odnos prema sebi, drugim ljudima i životu uopšte. Posebno je naglašeno da roditelji predstavljaju model, uzor detetu i da je adekvatna briga o sebi preduslov dobrog roditeljstva.

Da je tema važna i aktuelna, pored broja posetilaca, svedoče i brojna pitanja, primeri  i razmena iskustava na kraju tribine.

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *