Avantura vozom – lepa uspomena I za decu I za odrasle 1


Udruženje roditelja “Bebironče” organizovalo je za vikend, uz podršku Železnica Srbije, putovanje vozom kako bi najmlađi, koji su najčešće I najveći ljubitelji vozova, osetili čari železničkog saobraćaja. Na nezaboravan izlet do Zaječara, mališani I njihovi roditelji pošli su sa borske železničke stanice. Na peronu je bilo jednako uzbudljivo kao I tokom vožnje, jer je većina  dece na ovo jednočasovno putovanje do susednog grada krenula prvi put. Uzbuđeni su bili I roditelji koji su  evocirali uspomene na neka prošla vremena kada se češće putovalo šinama.

Putovanje vozom do Zaječara proteklo je uz druženje, zabavu I dobro raspoloženje.Tom prilikom su deca mogla da se upoznaju sa procedurom putovanja vozom, kao I pravilima ponašanja na železnici I u vozu.  Tokom vožnje mališani su mogli da uđu i u kabinu mašinovođe I da vide kako se upravlja vozom. Posebno je bilo zanimljovo što su I sami imali priliku da se oprobaju u ulozi mašinovođe. Kondukter je takođe bio na visini zadatka, pregledao je karte putnicima a zatim je deci podelio slatkiše.

Ovo je drugo putovanje vozom u organizaciji Udruženja roditelja “Bebironče”, prvi put je ovakav izlet Bebironče organizovalo pre dve godine kada je stotinak roditelja I dece bilo deo ovog nezaboravnog putovanja.


Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

One thought on “Avantura vozom – lepa uspomena I za decu I za odrasle