Još jedna avantura …


Povodom Svetskog dana turizma lep I  sunčan jesenji dan Udruženje roditelja Bebironče  je iskoristilo da poseti Lazarevu pećinu i kanjon.

Druženje I boravak u prirodi članovi Udruženja roditelja Bebironče su počeli obilaskom Lazareve pećine koja je uredbom Vlade Srbije zaštićena kao spomenik prirode prve kategorije. Lazareva pećina se nalazi na istočnom obodu južnog Kučaja na izlazu iz Lazarevog kanjona, a većina mališana je prvi put bila u prilici da razgleda unutrašnjost pećine i bogat pećinski nakit, po čemu je Lazareva pećina poznata I u svetu.

Tokom razgledanja, najmlađe posetioce  je zanimalo I da li u pećini ima slepih miševa a  domaćini iz Turističke organizacije grada Bora su im objasnili da su upravo slepi miševi stalni gosti  i to 24 vrste od 27 koliko ih ima u Evropi.

Pored same pećine postoji pešačka staza koja vodi do Lazarevog kanjona pa su oni najuporniji lep I sunčan dan iskoristili da prošetaju do vidikovca odakle se pruža predivan pogled na Lazarev kanjon.

U povratku za Bor bebirončići I njihovi roditelji posetili su I  Brestovačku banju.

Izlet I posetu Lazarevoj pećini I kanjonu, Udruženje roditelja Bebironče je organizovalo uz pomoć TO grada Bora, i ovim putem im se zahvaljujemo.

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *