Jesenji izlet u maloj Švajcarskoj


Došla je jesen i svi nekako gledamo da iskoristimo lepe dane i slobodne vikende. Za ovo godišnje doba je nekako idealan izlet odlazak na farmu porodice Janošević u Gornjane. Tu se mogu videti razne domaće životinje, tu vlada jedna prava seoska atmosfera.Autobusom Bortravela, koji su nam i ovog puta izašli u susret, uputili smo se uzbrdo, prema Velikom i Malom Kršu, gde se i nalazi ovo planinsko selo, koje zbog svoje lepote zovu Mala Švajcarska.

I stvarno posle vožnje autobusom, a potom u prikolici traktora ( što je bilo uzbudljivo za sve klince) , kad smo stigli na farmu porodice Janošević , imali smo utisak da smo u Alpima, u reklami za Milka čokolade.

Domaćini su nas dočekali više nego srdačno uz posluženje i spremni da odgovore na svako dečije pitanje ,a zadovoljstvo roditelja je bilo naročito zbog toga što  su deca imala priliku da piju domaće sokove  od koprive, kupine, zove, bagrema, lipe, jedu razne vrste sireva i kačkavalja, slanih i slatkih peciva.

Bebirončići su se upoznali sa načinom zivota na farmi, imali prilike da vide kako se muzu krave.

Pravi sir.

Hrane i igraju se sa raznim domaćim životinjama.

Posle predivnog dana , punog aktivnosti i uzbuđenja ,zadovoljni i siti istim putem krenuli smo nazad, puni pozitivnih utisaka i neizmerno zahvalni porodici Janošević na gostoprimstvu.

Do sledećeg viđenja!

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *